Головне

Комітет ВР завершив розгляд поправок до законопроєкту про мобілізацію – нардеп

Комітет ВР завершив розгляд поправок до законопроєкту про мобілізацію – нардеп

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки 29 березня завершив розгляд поправок перед другим читанням до законопроєкту про мобілізацію, повідомив народний депутат, член комітету Вадим Івченко.

«Працюємо над додатковими правками Комітету щодо мотивації призовників, а також демобілізації. Наступного тижня плануємо що закон піде в зал для розгляду парламентом», – написав Івченко у фейсбуці.

Раніше заступник голови профільного комітету Єгор Чернєв повідомляв, що комітет мав розглянути 4300 поправок до законопроєкту про мобілізацію.

7 лютого Верховна Рада схвалила у першому читанні урядовий законопроєкт про мобілізацію №10449.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець перед тим заявив, що визначив низку суперечливих норм у законопроєкті про мобілізацію. Втім, він закликав парламент ухвалити документ у першому читанні, додавши, що до другого читання зауваження від Офісу омбудсмена «можна врегулювати».

В Україні від 24 лютого 2022 року, дня повномасштабного вторгнення Росії, запроваджено воєнний стан. Тоді ж оголосили загальну мобілізацію. Відтоді Верховна Рада регулярно продовжує строки дії воєнного стану і мобілізації.