Політика

у Словаччині надали захист соратнику Медведчука

у Словаччині надали захист соратнику Медведчука

Влада Словаччини надала тимчасовий захист Артему Марчевському, який наприкінці березня був включений до списку санкцій сусідньої Чехії у зв’язку з його ймовірною роллю в організації в країнах ЄС проросійської мережі, за якою, як стверджують чеські спецслужби, стоїть проросійський український політик і наближений до російського президента Володимира Путіна Віктор Медведчук. Про це повідомляє чеське видання Deník N, а також інші медіа.

Марчевський має громадянство України та Ізраїлю. До включення до чеського списку санкцій він жив під Прагою і, як стверджується, безпосередньо керував діяльністю компанії Voice of Europe, яка є власником однойменного сайту з проросійським контентом. Спецслужби з Чехії та інших країн ЄС, як вони стверджують, встановили, що через Voice of Europe також передавалися кошти з Росії низці політиків у європейських країнах, зокрема у Німеччині.Влада Чехії запровадила санкції як проти самої компанії, так і проти двох фізичних осіб – Марчевського та Медведчука.

Після цього, як пише Deník N, рахунки Марчевського в Чехії були заморожені, а сам він мав втратити право на проживання в країні. Однак, як стверджують джерела видання, він того ж дня, коли стало відомо про санкції, поїхав до сусідньої Словаччини. З посиланням на два джерела чеська газета пише, що міністерство внутрішніх справ Словаччини надало Артему Марчевському статус тимчасового захисту. Цю інформацію виданню підтвердив адвокат Марчевського Леонід Кушнаренко.

У МВС Словаччини заявили, що займаються справою Марчевського і нададуть більше інформації після завершення розслідування. Таким чином, відомство не підтвердило та не спростувало повідомлення про надання йому статусу тимчасового захисту.

Новини