Економіка

«Санкції проти Росії не працюють» – сенатор США Ліндсі Ґрем

«Санкції проти Росії не працюють» – сенатор США Ліндсі Ґрем

У понеділок, 18 березня, з візитом до Києва прибув сенатор США Ліндсі Ґрем. Політик належить до республіканців, а також підтримує експрезидента Дональда Трампа.

Він вважає, що останні два роки показали, що «накладені на Росію санкції не працюють належним чином через те, що у Росії більш стійка економіка, ніж усі розраховували».

«Я дізнався, що санкції не працюють. Російська економіка занадто сильна, і нам потрібно подвоїти зусилля, щоб переслідувати їхні економічні активи. Суть полягає в тому, що визнання Росії державою-спонсором тероризму зробить вторинні санкції більш значущими», – сказав сенатор Ґрем.

Він також додав, що такі країни, як Індія, Китай та інші, які мають справу з Росією, «роблять це на свій страх і ризик».

Зараз на позицію Ґрема та інших прихильних до України республіканців значною мірою впливає думка Дональда Трампа, який є найімовірнішим кандидатом на посаду президента від Республіканської партії на виборах 2024 року.

23 лютого ЄС затвердив 13-й пакет санкцій проти Росії. Пакет передбачає санкції проти 106 людей та 88 юридичних осіб, «відповідальних за підрив чи загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України».

Пріоритетними для обмежень є військова та оборонна галузі Росії та причетні до постачання туди ракет від КНДР, а також відповідальні за депортацію та військове «перевиховання» українських дітей.

Серед підсанкційних компаній є такі, що розташовані в третіх країнах (Індія, Шрі Ланка, Китай, Сербія, Казахстан, Таїланд, Туреччина) і допомагали Росії обходити санкції. Інші – російські компанії, причетні до розробок та постачання електронних компонентів для російського оборонно-промислового комплексу.

Новини