Події

Київська влада повідомляє про обшуки в «Київтеплоенерго»

Київська влада повідомляє про обшуки в «Київтеплоенерго»

Правоохоронці прийшли з обшуками до комунального підприємства «Київтеплоенерго» 26 квітня – про це заявляє Київська міська державна адміністрація.

За повідомленням, обшуки здійснюють працівники Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у Києві та Служби безпеки України. Вони стосуються справи про закупівлю запчастин, що «нібито була виконана з порушеннями».

«У результаті дій правоохоронців, працівники підприємства, від яких залежить робота критично важливих об’єктів столиці, виявились заблокованими в будівлях та не можуть повною мірою виконувати свою безпосередню роботу», – заявляє КМДА.

Читайте також: Генпрокурор підписав наказ, що обмежує обшуки у провадженнях щодо бізнесу – ОП

Міська влада вказує на те, що комунальне підприємство відповідає за опалення та електропостачання в столиці, а обшуки, які, за її твердженням, здійснюються з процесуальними порушеннями, «створюють загрозу зриву технологічних процесів вироблення електроенергії та тепла».

«Втручання в управління критично важливими об’єктами столиці та блокування роботи персоналу може призвести до порушення схем роботи теплоенергетичної інфраструктури Києва та вплинути на процес надання послуг киянам», – йдеться в повідомленні.

КМДА висловлює готовність надавати правоохоронцям всю необхідну інформацію, водночас закликаючи не допустити перебоїв у роботі об’єктів критичної інфраструктури.

Нацполіція та СБУ наразі не коментували повідомлення про обшуки.

У березні КМДА повідомила про обшуки Подільської окружної прокуратури в комунальному підприємстві «Плесо» для фіксації відомостей, пов’язаних із його діяльністю.