Економіка

Єврокомісія передала Україні 1,5 мільярда євро в рамках програми Ukraine Facility

Єврокомісія передала Україні 1,5 мільярда євро в рамках програми Ukraine Facility

Європейський союз передав Україні другий транш фінансової допомоги в рамках програми Ukraine Facility – про це, зокрема, повідомила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

«Україна несе важкий тягар на своїх плечах за нас усіх. Сьогодні ми виділяємо додаткові 1,5 мільярда євро в рамках ініціативи Ukraine Facility на 50 мільярдів», – заявила вона.

Фон дер Ляєн назвала допомогу критично важливою для підтримки роботи держави та соціальних послуг України під час російської агресії.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль прокоментував транш, зазначивши, що кошти спрямують на покриття найважливіших бюджетних видатків.

Читайте також: Єврокомісія схвалила український план Ukraine Facility на 50 мільярдів євро допомоги

«Дякую Єврокомісії за позитивну оцінку виконання п’яти індикаторів, що є передумовою для виділення коштів. Розраховуємо на швидке виділення третього траншу обсягом 1,89 мільярда євро», – повідомив він.

Рада Європейського cоюзу схвалила започаткування інструменту Ukraine Facility загальним обсягом 50 мільярдів євро на 2024–2027 роки в лютому. Ці кошти буде спрямовано на підтримання життєдіяльності, відновлення української держави та проведення реформ на шляху до членства в Європейському союзі.

Перший транш на 4,5 мільярда євро Євросоюз виділив Україні в березні.

Новини